I köket, Jul

Jordnötsfudge

Jag gjorde en mycket enkel fudgesmet med jordnötssmör igår som jag tänkte dela med mig receptet på. Du behöver bara tre ingredienser, tillagningen tar max 15 minuter + tid i kyl. Jag var naturligtvis också tvungen att provsmaka en bit och den var ljuvligt god.

Ingredienser:
1 burk kondenserad mjölk
200 gram mjölkchoklad
200 gram jordnötssmör (Skippy eller Green Choice, du bestämmer)
Raps/solrosolja till formen (ca 18 x 18cm eller liknande)

peanutfudgeingred

Jag blandade allt i en kastrull och värmde försiktigt upp det på vattenbad. Man kan värma direkt på plattan men jag märkte att det stelnade för snabbt i botten så jag valde att smälta samman allt på traditionellt vis. Om du låter vattnet koka upp först så går det faktiskt snabbare än på spisen. Rör hela tiden tills allt har blandats.

IMG_2224
IMG_2225
Häll över smeten i din oljade form och vänta till den har svalnat något. Ställ sedan in formen i kylen i minst 3 timmar.

IMG_2226

Nu är det dags att skära upp fudgen i lagom stora smakbitar. Jag valde dessutom att rulla dem i kakao blandat med lite vaniljpulver för det ser lite roligare ut. Sedan försluter jag hela härligheten och låter burken stå i kylen fram till julafton.

IMG_2239

Har du något favoritrecept?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.